Segélyezés

by Hőnich-Németh Zita

Segélyezési szabályzat

A Közalapítvány alapító okiratban rögzített célja az 1956 előtti politikai üldözöttek és az 1956-os forradalom és szabadságharcban résztvevők és sérelmet szenvedettek támogatása, szociális ellátásának javítása. 

Temetési segély

  1. Temetési segélyt a volt politikai üldözött halotti anyakönyvi kivonatának és a temetési számla másolatának csatolásával az eltemettető (természetes személy, vagy jogi személy) igényelheti, segélykérő nyomtatvány kitöltésével. A temetési segély folyósítása a beérkezett és a szervezetek által tartalmilag ellenőrzött, igazolt, javaslattal ellátott kérelmek alapján történik. Temetési segélyt a volt politikai üldözött halotti anyakönyvi kivonatának és a temetési számla másolatának csatolásával az eltemettető (természetes személy, vagy jogi személy) igényelheti, segélykérő nyomtatvány kitöltésével. A temetési segély folyósítása a beérkezett és a szervezetek által tartalmilag ellenőrzött, igazolt, javaslattal ellátott kérelmek alapján történik. Politikai sérelmet szenvedett halála esetén az eltemettető kérheti a temetési segélyt, amely jelenleg 160.000 Ft.
  2. Az üldözött személy házastársaesetében, a segély, a fenti összeg fele illeti meg az eltemettetőt.

Kérjük, az igénylő dokumentumokat figyelmesen olvassa el és töltse ki!

A kért mellékletek:

  1. Halotti anyakönyvi kivonat (másolat).
  2. Hiteles számla az eltemettető nevére kiállítva (készpénzes számla esetén a „FIZETVE” jelzés ráírása/pecsételése), vagy a bevételi pénztárbizonylat, utalásos fizetésnél a bankszámla kivonat másolata).
  3. Politikai üldöztetésről igazolás.
  4. Bankszámlaszám pontos és olvasható feltüntetése.

Szociális támogatás

Azon Sorstársaknak tudunk segélyt nyújtani, akik nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek. Ennek elbírálásához szükséges a nyugdíj szelvény másolata.

  1. Rászorultság alapján. Folyósítása előtt a nehéz élethelyzetet, és a rossz szociális körülményt igazolni szükséges.
  2. Egészségügyi állapot alapján: hosszantartó, tartós betegség, kórházi ápolás esetén, amelynek tényét kórházi zárójelentés, ill. orvosi igazolás bizonyítja.
  3. Az érintettek egyéb élethelyzete a segélyezést indokolja. A kérelmet az érintett szervezet igazolja.
 
Mindkét segélyhez szükséges kérőlap az alábbi helyről letölthető, majd a kitöltött és aláírt nyomtatványt, ha lehetséges e-mailben kérjük küldeni, ez nagy mértékben meggyorsítja az eljárást.
 
 
Vagy levélben:
 

Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete

1051 Budapest, Nádor u. 36. V. emelet

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kifizetésig bizonyos idejű átfutási időre, ügyintézési/ elbírálási időre van szükség. Kérjük szíves türelmüket!

Rendszerváltásig rendszeresen érte őket hátrányos megkülönböztetés

Ez a weboldal is "cookie"-kat használ a felhasználói élmény fejlesztéséhez. Az oldal használatával Ön elfogadja ezt. Elfogadom Részletek

Privacy & Cookies Policy